Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Aegina PerdikaAegina eiland; bij Nederlanders misschien niet zo bekend maar het is een heerlijke vakantiebestemming! Aegina, in het Grieks Αίγινα of Aigina, is een Grieks eiland dat niet ver van Athene ligt in de regio Attika. Het hoort bij de Saronische Eilanden en bevindt zich ongeveer 30 km uit de kust bij de bekende havenstad Piraeus. Door de ligging is het gemakkelijk bereikbaar met een goedkope vlucht naar Athene en een veerboot vanaf Piraeus.

De oppervlakte van het eiland bedraagt 85 km² en er wonen zo’n 13.000 mensen. Met deze website proberen wij u enthousiast te maken voor een heerlijke vakantie op een authentiek Grieks eiland met een eigen sfeer en prachtige stranden. Lijkt het u leuk om naar Aegina te gaan dan heeft u een aantal mogelijkheden:

Nieuw! Eilandhoppen op maat met Aegina

Reisbureau Eilandhoppen op Maat biedt unieke kleinschalige accommodaties die ze allemaal zelf hebben bezocht. Nieuw in hun assortiment is een prachtige rondreis vanaf Aegina via Poros, Hydra en Spetses naar Athene.

Naar het eiland Aegina met Sunweb

Geniet van een heerlijke vakantie op het gezellige en authentieke eiland Aegina met Sunweb. Complete reis inclusief hotel, vlucht en overtocht met de boot.
Ook geschikt voor gezinnen!

Persoonlijke informatie over het eiland Aegina

Op deze site vindt u interessante informatie die u op de websites van reisbureaus niet vindt. Annerieke woont op het eiland Aegina en schrijft allerlei leuke wetenswaardigheden over het eiland en recepten. Dat maakt een vakantie nog leuker! Lees bijvoorbeeld hoe ambachtelijke olijfolie wordt gemaakt bij Nikos Sakeliou, een vriend van Annerieke. Ook schrijft Annerieke hoe u gemakkelijk op eigen gelegenheid van het vliegveld naar Aegina island kunt reizen.

Goed bereikbaar

Het eiland Aegina is anders dan de grote bekende toeristische trekpleisters en daarmee vergeleken is het een rustig Grieks eiland. Toch is het er erg gezellig, maar dan wel op de Griekse manier. Veel inwoners van Athene gaan regelmatig in het weekend naar dit eiland. Het is voor weinig geld en in korte tijd vanuit de haven van Piraeus te bereiken met een veerboot en ademt nog een echte Griekse sfeer. Aegina is in Nederland wat minder bekend dan eilanden als Kreta, Rhodos en Korfu, maar juist daarom een aantrekkelijke vakantiebestemming met een heerlijk klimaat.

Aegina eiland heeft verschillende leuke stadjes en dorpen, waaronder het pittoreske vissersplaatsje Souvala. Andere bekende eilanden in de directe omgeving zijn Hydra en Dokos.

Heb je al zin in een vakantie? Ga naar het overzicht van reisaanbieders. Voor de avonturiers bevelen wij van harte een eilandhoppen vakantie aan.

Gebruik het menu aan de linkerkant of de blokjes hieronder om meer te weten over dit mooie eiland. Bekijk ook het fotoalbum.

Aegina eiland ontdekken?

Reisaanbieders