Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Het huren van een een auto, scooter of fiets kan overal in Griekenland, ook op het eiland Aegina. In het algemeen zijn deze vervoersmiddelen van prima kwaliteit, maar wij willen u hier wel een aantal tips geven om teleurstellingen en problemen te voorkomen. Onderaan de pagina een aantal adressen en betrouwbare verhuurders.

Liever direct op het vliegveld een huurauto afhalen? Gebruik daarvoor de vergelijkingssite voor autoverhuurders:

Auto huren in Griekenland – TUI Cars

Een auto huren in Griekenland doe je snel en goedkoop bij TUI Cars. Gratis annuleren en overboeken. Transparante prijzen en uitgebreide verzekering. Huur nu ook je auto bij de grootste reisorganisatie van Nederland.

Auto huren in Griekenland – Sunny Cars

Ook bij Sunny Cars huur je een auto in Griekenland. Snel, gemakkelijk en goedkoop. Halen en brengen op een plak naar keuze.

Verzekering bij het huren van een auto
Informeer heel goed voordat u op vakantie gaat wat uw eigen (reis)verzekering dekt. Vraag de verhuurder vervolgens wat er precies is inbegrepen bij de huurprijs en of een aanvullende verzekering écht nodig of verplicht is. Vraag precies wat de dekking is van deze verzekering.

Brandstof bij een huurauto
Laat u goed uitleggen hoe het zit met brandstof; wat er is inbegrepen bij de huurprijs, of u brandstof apart moet betalen en of de auto of scooter met een volle tank afgeleverd moet worden. Zorg ervoor dat het duidelijk in de huurovereenkomst staat.

Schade aan een huurauto
Maak voordat u vertrekt foto’s van de huurauto, scooter of fiets. Doe dat uitgebreid, van alle kanten en van dichtbij. Zorg ervoor dat de verhuurder ziet dat u foto’s neemt of vertel het hem als hij het niet heeft gezien. In heel veel vakantielanden is het een bekende truc om bij terugkomst een kras of deukje aan te wijzen en u te laten betalen voor de schade, terwijl die schade al aanwezig was voordat u huurde. Informeer vooraf ook duidelijk of eventuele schade die wél echt door u veroorzaakt wordt is verzekerd.

Auto huren in Griekenland

Als u een auto wilt huren in Griekenland dan kan dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in combinatie met een vliegticket. Ga daarvoor bijvoorbeeld naar Vliegwinkel en kies de optie vlucht + huurauto of vlucht + hotel + huurauto. Op deze manier krijgt u een interessante pakketkorting.

Maar u kunt natuurlijk ook apart een auto huren in combinatie met een last-minute; vaak is dat nog goedkoper, maar dan is het wel nodig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De makkelijkste manier om dat te doen is via TUI Cars of Sunny Cars.

Adressen voor autoverhuur op Aegina:

Wilt u zelf met de auto naar Aegina, huur dan via bovenstaande link bij TUI Cars een auto die u afhaalt bij het internationale vliegveld van Athene of in de haven van Piraeus. Voor het huren van een auto op het eiland zelf kunt u bij de volgende adressen terecht:

Trust Rentals
(Achter de Alpha Bank)
18010 Aegina Town
+30-2297027010

Karagiannis Travel
2 Kanari street
Aegina Town
+30-2297025664

Ries naar Griekenland boeken?

Reisaanbieders