Het eiland Moni

Het kleine eiland Moni ligt op 10 minuten varen vanaf het havenplaatsje Perdika in het zuidwesten van Aegina. Het eiland is eigendom van het klooster Chrisoleontissa; vandaar de naam «Moni» wat abdij betekent.

Moni – een uniek onbewoond eiland

Het bijzondere van dit eiland is dat er geen mensen wonen. Het is beschermd gebied voor de dieren die er vrij rondlopen zoals herten, pauwen en wilde geiten.

MoniIn de zomermaanden varen er regelmatig kleine boten vanaf Perdika naar Moni. Bij aankomst is er een zandstrand met ligstoelen en een restaurant. Als u iets verder doorloopt is er een prachtig rotsstrand met heel helder water waar u kunt picknikken onder de schaduw van pijnbomen. De pauwen eten graag een hapje mee en als u geluk hebt komen ook de herten en de geiten heel dichtbij. Voor de liefhebbers zijn er hele mooie en makkelijk begaanbare wandelpaden.

Per boot naar Moni vanaf Perdika

Het havenplaatsje Perdika ligt ongeveer 9 km vanaf Aegina stad en is te bereiken per bus of met eigen vervoer. Als u een eigen boot hebt vaart u rechtstreeks naar het eiland en ontdekt dan mooie rustige strandjes die lopend moeilijk of niet te bereiken zijn.

Moni is het ideale plekje om te bezoeken als u even behoefte heeft aan absolute rust en prachtige natuur.

SNP Natuurreizen biedt een unieke vakantie aan op Aegina met het eiland Moni in het programma. Bekijk hier het reisprogramma.

Andere bezienswaardigheden Bezoektips