Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Heidi Halkort, geboren en opgegroeid in Oostenrijk, begon al op jonge leeftijd met reizen. Niet alleen door Europa maar ook Amerika, Azie en Afrika. In de jaren 80 kwam ze voor het eerst naar Griekenland en dat was liefde op het eerste gezicht. Ze bleef terug komen en in 1997 besloot ze om er te blijven.

De eerste jaren woonde ze in Athene en sinds 2003 woont ze op Aegina waar ze haar eigen winkel genaamd ‘Asao’ opende. Asao is een mooie en gezellige winkel waar Heidi sieraden en andere handgemaakte artikelen verkoopt zoals houten speelgoed, tassen en omslagdoeken. De winkel functioneert tevens als werkplaats waar ze sieraden ontwerpt, maakt en repareert.

pistache heidi halkortHeidi’s bekendste ontwerp is de pistache, het bekende pistachenootje van Aegina in goud of zilver. Mooi uitgevoerd in verschillende maten. Deze pistache maakte ze naar aanleiding van het eerste «Fistiki Fest» in 2009.

In de wintermaanden November en December reist Heidi naar Oostenrijk om haar sieraden te verkopen op verschillende Kerstmarkten in en rondom Wenen.

Sinds kort heeft ze haar eigen Asao website/E-shop.

Asao bevindt zich in Aegina stad aan de Afaiasstraat en is een bezoek zeker waard.

Heidi en Annerieke op een kerstmarkt in Wenen

Heidi en Annerieke op een kerstmarkt in Wenen (klik voor vergroting)

De winkel van Heidi Halkort bezoeken?

Aegina