Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Aegina Town is de hoofdstad en haven van het gelijknamige eiland in de Saronische zee.  Aegina stad is een bekende vakantiebestemming, maar het heeft ook een rijke geschiedenis. In 1828 wordt Aegina de eerste hoofdstad van het vrije Griekenland na de bezetting van de Turken tijdens het Ottomaanse rijk. Tot 1829, wanneer Navplion de hoofdstad wordt, is Aegina het politieke centrum van het Nieuwe Vrije Griekenland onder het gouverneursschap van Giannis Kapodistrias. Uit deze tijd stammen verschillende gebouwen zoals de Mitropolis kerk waar Kapodistrias tot eerste gouverneur werd beëdigd, het regeringsgebouw dat al sinds jaren als bibliotheek wordt gebruikt, de toren van Markelo en het weeshuis dat ook lang als gevangenis heeft gefungeerd. Volgens de volkstelling van 2001 wonen er op het hele eiland 13.552 mensen waarvan 7.783 in de stad Aegina.

Op vakantie naar Aegina stad? Bekijk hier alle reisaanbieders of boek eenvoudig via Sunweb.

Het hele jaar door gezellig

Aegina

Aegina in de avondzon

Aegina is een gezellig stadje waar ook ’s winters alles open is vanwege de vele weekendtoeristen. Door de ligging van het eiland is het een favoriet uitstapje voor Atheners om de grote en drukke stad even te ontvluchten. Zowel langs de kustweg als aan de binnenstraatjes zijn er veel winkels, cafés, eethuisjes en hotels.

Strand en cultuur

Links van de haven, net voor «de zuil» en het archeologisch museum ligt het strand Avra. In het zomerseizoen zijn hier strandstoelen en een kantine die ook s’avonds open is. Er worden tevens concerten gehouden tijdens het muziekfestival van Aegina in de maanden Juli en Augustus. Op cultureel niveau is er veel te doen. Naast muziekconcerten zijn er theatervoorstellingen, kunstexposities en drie buitenbioscopen.

Pistachefestival in Aegina stad

Tijdens het «Pistache Festival» in September zijn er langs de kustweg van Aegina kiosken waar o.a. verse pistachenoten en honing wordt verkocht. Ook wordt er dan veel georganiseerd op cultureel gebied. Zo is er het «kunstenaarspad» waarbij kunstenaars die op het eiland wonen hun werk exposeren door de hele stad; in winkels, hotels restaurants en de vismarkt. Gedurende de zomermaanden wordt de kustweg ’s avonds afgesloten voor verkeer zodat het een mooie boulevard wordt om te wandelen en te fietsen.

Hotels, appartementen en pensions in Aegina Town:

Bekijk de accomodaties in Aegina hieronder of ga meteen naar alle hotels in Aegina op booking.com. Aegin is ook uitstekend te combineren met andere eilanden in een avontuurlijke rondreis.