Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Agia Marina ligt 15 km vanaf de stad Aegina aan de oostkust van het eiland. De toegangs weg loopt dwars over het eiland langs het klooster en de kerk van de heilige Nektarios, de kerkjes van Paleia Chora en de tempel van Afaia. Het gebied rond het stadje is mooi bebost met dennenbomen. Agia Marina was rond 1960 de eerste plaats op Aegina waar het toerisme zich begon te ontwikkelen. Inmiddels is het dorpje uitgegroeid tot een bekend toeristisch centrum, zowel voor Grieken als voor mensen van buiten Griekenland met een uitgebreide keuze in hotels en appartementen.

Snorkelen bij Agia Marina

Agia Marina ligt aan een mooi zandstrand van wel 500 meter lang. Langs het strand zijn cafe’s en restaurantjes met strandstoelen. Aan de noordkant zijn mooie rotsstranden met diep water, heel geschikt om te snorkelen. Vanaf het stadje is er een goed begaanbaar voetpad in de schaduw van dennebomen naar de prachtige tempel van Afaia.

Vanaf Aegina stad is Agia Marina bereikbaar per bus en met eigen vervoer. In het zomerseizoen is er vanaf Piraeus drie keer per dag een rechtstreekse verbinding met de ferryboot «Alexandros». Deze overtocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Strand, winkelen en cultuur

In Agia Marina is veel te beleven. Ondanks het toerisme heeft het dorp nog altijd een echte Griekse sfeer met leuke taverna’s, gezellige winkeltjes en een prachtig zandstrand. In de zomer is het opkomen van de volle maan een spectaculaire belevenis! Sommige cruises doen ook dit stadje aan.

Hotels, appartementen en pensions:

Bekijk hieronder de accomodaties in Agia Marina of zoek meteen een hotel of appartement op booking.com.