Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Het havenplaatsje Perdika ligt 9 km vanaf de stad Aegina aan de zuidwestkust van het eiland. Het is een mooi oud vissersdorp gebouwd rond de haven. Tot de opkomst van het toerisme leefde men uitsluitend van de visserij. Perdika is misschien wel het meest pittoreske stadje van het eiland. Kleine straatjes, gezelllige restaurantjes met lokale gerechten, leuke winkeltjes, goede hotels en een echte Griekse sfeer.

Vakantie boeken op Aegina? Bekijk hier alle reisaanbieders.

De gezellige haven van Perdika

Iets boven de haven, als een soort balkon, ligt een voetpad met cafe’s en restaurants die bekend staan om hun verse vis en zeevruchten. Het uitzicht is er prachtig. Aan het eind van het voetpad is een park naast de kerk Agios Sostis. 7 September is de dag van de heilige Sostis en dat wordt gevierd met een groot feest. In de kleine straatjes staan dan kiosken die van alles verkopen en er is life muziek in de restaurants.

Perdika heeft een leuk klein zandstrand en vanuit Perdika vertrekken ook de bootjes naar het bijzondere eilandje Moni; een hele leuke bestemming voor een dagtrip.

Een historische plek

Net als zoveel plekken op het eiland Aegina heeft ook Perdika een lange geschiedenis. De plek is al bewoond sinds 1600 voor Chr. en de bekende piraat Barbarossa gebruikte Perdika als zijn uitvalsbasis. Tegenwoordig is het een rustig plaatsje waar u kunt genieten van een heerlijke vakantie. Bekijk het fotoalbum:

Accomodaties:

Bekijk hieronder de hotels en appartementen in Perdika of zoek een accomodatie op booking.com