Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Souvala (of Souphala) is een rustig dorp aan de noordkust van het eiland, ongeveer 8 km van de stad Aegina. Rond 1950 was Souvala een eenvoudig vissersdorpje, maar tegenwoordig is het de tweede haven van Aegina met naast de visserij ook veel toeristische activiteiten.

Genezende bronnen

Souvala staat bekend om zijn strand met warm thermaal water. Deze thermale bron is rijk aan zwavel en werkt daardoor helend voor mensen met reuma, artritis en huidproblemen. Aan het haventje van Souvala zijn verschillende cafe’s en restaurants. Ook is er een ruime keuze aan hotels en appartementen.

Van Piraeus rechtstreeks naar Souvala

In het zomerseizoen is er vanaf Piraeus drie keer per dag een rechtstreekse verbinding naar Souvala met de ferryboot «Alexandros». Deze rechtstreekse overtocht duurt ongeveer een uur. Vanaf Aegina stad is Souvala bereikbaar per bus en met eigen vervoer, het is ook heel goed te fietsen.

Doordat Souvala goed bereikbaar is vanuit Piraeus zijn er veel Atheners die hier een wekend doorbrengen of op vakantie komen en dat verklaart de echte Griekse sfeer in dit dorp.

Accomodaties in Souvala:

Bekijk hieronder hotels en appartementen in Souvala of check gelijk de beschikbaarheid op booking.com.

Direct een vlucht met hotel boeken kan ook heel eenvoudig bij Sunweb.