Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

De Saronische eilanden zijn een echte aanrader voor iedereen die een fijne zonvakantie wil combineren met een bezoek aan het klassieke Griekenland. De Saronische eilanden, ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd, vormen namelijk een eilandengroep voor de kust bij Athene. De eilanden liggen ook vlakbij de Peloponessos met historische plaatsen zoals Korinthe en Nauplion. De Saronische eilanden zijn daarom een ideale vakantiebestemming en prima te combineren met een bezoek aan Athene en de Peloponnesos.

Saronische eilanden – fijne vakantiebestemming

De Saronische eilanden zijn door de ligging vooral populair bij Griekse toeristen, maar ook steeds meer mensen van buiten Griekenland ontdekken deze groep eilanden als een fijne vakantiebestemming met een echte Griekse sfeer, heerlijke stranden, goed eten, veel cultuur en een grote variëteit aan historische bezienswaardigheden.

Eilandhoppen in de Saronische Golf

Ook het zogenaamde ‘eilandhoppen‘ is erg populair in de Saronische Golf. Overweegt u een rondreis langs de Saronische eilanden, bekijk dan deze door ons geselecteerd reizen:

Hydra Griekenland

12 dagen Saronische eilanden

Individuele rondreis langs de parels van de Saronische Golf; het groene Poros, het artistieke Hydra, het gezellige Spetses en de wereldstad Athene. Boeken bij specialist Eilanhoppenopmaat.nl. Verlengen mogelijk!

Perdika op Aegina

Wandelvakantie Saronische Golf

Deze unieke rondreis brengt u wandelend langs de mooiste plekken op de Saronische eilanden Methana, Poros en Hydra. Verblijf in goede hotels, ontbijt, GPS-tracks en wandelroutes. Boeken bij SNP (ANWB).

Reisbureau Eilandhoppen op maat biedt een ruim aanbod met vakanties in de Saronische Golf. Bekijk de mogelijkheden en stel uw eigen reis samen:  Saronische eilanden rondreizen >>

Zonvakanties op de Saronische eilanden

De Saronische eilanden zijn ook heel goed geschikt om een heerlijke zonvakantie door te brengen. De makkelijkste en vaak ook goedkoopste manier is via Sunweb:

U kunt natuurlijk ook uw eigen reis samenstellen. Het begint met het boeken van een goedkope vlucht naar Athene. Vanuit Athene reist u per metro of bus naar Piraeus en vandaar kiest u één van de vele ferries naar één van de eilanden.

Zeilen langs de Saronische eilanden

De Saronische Golf is ideaal voor een avontuurlijke zeilvakantie. Je kunt deze boeken bij Ross Holidays of Amorgos, individueel of met een groep. Bij Amorgos kun je zelfs terecht als je niet kunt zeilen maar het graag wilt leren!

  • Zeilvakantie in de Saronische Golf via Amorgos
  • Zeilvakantie langs de Saronische eilanden met Ross Holidays

Kaart van de Saronische eilanden

Het eiland Aegina is onderdeel van de Saronische eilanden. Dit zijn alle Saronische eilanden: AgistriDokosAeginaHydraPoros, Salamis, Spetses, Spetsopoula en Trikeri. Bekijk de kaart hieronder voor meer informatie.

argo-saronische-eilanden

 

Meer eilandenhoppen vakanties?

Eilandhoppen