Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Het eiland Agistri, dat ook wel Angistri wordt genoemd, is een pareltje onder de Saronische eilanden in Griekenland. Het is groen met prachtige stranden en kristalhelder water. Agistri is het kleinste bewoonde eiland van de Saronische eilanden met ongeveer 1.000 inwoners. Het eiland ligt 6 km ten westen van Aegina en biedt een ruime keuze aan hotels. Agistri is goed te bereiken vanuit de haven van Piraeus en een goedkope vlucht naar Athene.

Vakantie op Agistri

Het eiland Agistri is ideaal voor een fijne zonvakantie of eilandhoppen. Geen grote vakantieparken of all-inclusive resorts maar mooie kleinschalige hotels, gezellige restaurants en een échte Griekse sfeer. De overtocht met de veerboot duurt niet lang en uitstapjes naar andere eilanden in de buurt zijn ook mogelijk. Agistri is uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen. Bekijk onderstaande opties:

Naar Agistri met Sunweb

Geniet van een heerlijke vakantie op het wonderschone eiland Agistri met Sunweb. Ook voor watersporters.

Griekenland Kids vakantie op Agistri >>

Alle hotels en appartementen op Agistri >>

Dorpen en stranden op Agistri

Angistri eilandOp het eiland Agistri zijn vier dorpen. Het grootste, met ruim 500 inwoners, is Megalochori ook wel Mylos genoemd. Megalochori ligt aan een een mooi zandstrand en heeft een natuurlijke haven waar de flying dolphins uit Piraeus aanleggen. Het is een mooi dorpje met oude stenen huizen en gezellige smalle straatjes. Na Megalochori de prachtige kustweg door het bos volgend ligt het kiezelstrand Dragonera. Hier zijn strandstoelen en een kantine.

Het dorp Skala op Agistri ligt op 2 km afstand van Megalochori en heeft 350 vaste inwoners. Hier ligt de grootste haven van Agistri waar de ferryboten uit Aegina en Piraeus aanleggen. Het is een een toeristisch georienteerd dorp met vele hotels, eethuizen en bars. Het ligt aan een mooi, ondiep zandstrand, heel geschikt voor kleine kinderen. Links van Skala, de kustweg volgend, ligt het rotsstrand Skliri met helder diep water. Aan dit strand liggen ook nieuwe hotels en restaurants. Vanaf Skliri is er een voetpad in de schaduw van dennebomen dat na 500 meter naar het prachtige kiezelstrand Chalkiada leidt.

In de heuvels tussen Megalochori en Skala ligt het dorp Metochi. Metochi is een mooi pittoresk dorpje met een door haar hoge ligging prachtig uitzicht.

Angistri Mariza strand

Limenaria ligt 4,5 km vanaf Megalochori aan de zuidkant van het eiland Agistri. Het heeft ongeveer 100 inwoners en is prachtig gelegen tussen de dennenbossen. 200 meter vanaf Limenaria ligt het rotsstrand Mareza. Het is omgeven door dennebomen en het water is diep en kristalhelder.

Ten westen van Limenaria, 8 km vanaf Megalochori, ligt het strand Aponissos. Het is een prachtige plek om te zwemmen en er is een traditionele taverna (restaurant) die alleen in het zomerseizoen geopend is. Veel mensen met privéjachten komen naar deze plek op Agistri om van de natuur en het heldere water te genieten.

Wandeltochten

Agistri is een heel groen eiland, de bossen met dennebomen zijn erg geschikt voor heerlijke wandeltochten.

Meer eilanden bekijken?

Saronische eilanden