Dokos is een klein Grieks eiland dat tussen Hydra en het vasteland van de Peloponnesos ligt. Op het eiland wonen ongeveer 40 mensen; voornamelijk vissers en geitenhoeders.
Het eiland heeft een lange geschiedenis; net als Hydra wordt het bewoond sinds 5.000 jaar voor Christus. Tijdens de Griekse revolutie werd de natuurlijke haven van Dokos gebruikt door de vloot van Hydra.
Het grootste gebouw op het eiland is de vuurtoren van 23 meter hoog die in 1923 is gebouwd.
Het eiland is een geliefde plek voor natuurliefhebbers en eilandhoppers die in het zomerseizoen graag wildkamperen op het strand Skintos, een baai aan de noordkust. Ook bij zeilers is het eiland zeer populair.
Schipbreuk uit de oudheid
In de zomer van 1975 werd door de duiker en onderzoeker Peter Throckmorton op de zeebodem rond Dokos heel veel aardewerk uit de oudheid gevonden. Na de autoriteiten geïnformeerd te hebben ging hij verder met onderzoeken samen met de Griekse archeoloog Georgios Papathanasopoulos. De gevonden voorwerpen stammen uit 2700-2200 voor Christus en kwamen er terecht na een schipbreuk. Van het wrak zelf is nooit een spoor gevonden. Systematische opgravingen op de zeebodem vonden plaats in de zomermaanden van 1989 tot 1992 onder toezicht van Georios Papathanasopoulos. De gevonden voorwerpen worden bewaard, onderhouden en hersteld door specialisten in het museum van Spetses.