Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Hydra GriekenlandHydra is een heerlijk eiland voor een zonvakantie en ook ideaal om aan te doen bij het eilandhoppen. Op deze pagina vindt u een prachtige geselecteerde vakantie naar deze bijzondere plek in Griekenland.

De gemeente Hydra bestaat uit het eiland Hydra, het kleinere eiland Dokos en wat onbewoonde eilandjes. In de oudheid werd het Hydrea (water) genoemd, vanwege de waterbronnen die zich op het eiland bevonden. Hydra ligt in het zuidelijk deel van de Saronische Eilanden op de grens met de Argolische Golf vlakbij het vasteland van de Peloponessos en niet ver van Aegina.

Vakantie op Hydra

Het eiland Hydra is een heerlijke plek om een vakantie te boeken en prima geschikt als onderdeel in een rondreis of om te wandelen. Wij hebben een mooie reis voor u geselecteerd:

Hydra vakantie

Saronische eilanden met Hydra

Reisbureau Eilandhoppen op Maat biedt unieke, kleinschalige accommodaties. Tijdens deze rondreis van twee weken langs de Saronische eilanden verblijf je ook een paar dagen op Hydra. Een absolute aanrader!

Saronische Golf met Hydra

SNP is dé specialist in natuurreizen en biedt deze prachtige 9-daagse vakantie aan vanuit Athene, met de eilanden Poros, Methana en Hydra. Een absolute aanrader!

Deze reis kunt u zelf aanpassen of verlengen. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid naar Hydra reizen en een hotel of pension reserveren via Booking.com.

De haven van het eiland Hydra

De hoofdstad van Hydra is ‘Hydra haven’ en heeft ongeveer 2.000 vaste inwoners. Het is een prachtige stad waar strenge regels ervoor gezorgd hebben dat de stenen huizen alleen gerestaureerd mogen worden in de oorspronkelijke stijl en er geen vergunningen voor nieuwbouw worden gegeven. Bovendien is de stad verboden voor auto’s en brommers en dat draagt sterk bij aan de idyllische sfeer van stad en eiland. Hydra is één van de weinige plekken in Griekenland waar ezels nog bij het dagelijkse straatbeeld horen. Aan het plein bij de haven van Hydra vind je winkels, cafés en eethuisjes.

Al jaren is Hydra in Griekenland een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Het is dan ook niet toevallig dat er zich vanaf 1936 een afdeling van de Kunstacademie bevindt. Schrijvers, dichters en schilders zoals Henry Miller, Picasso en Leonard Cohen hebben het eiland bezocht. De idyllische haven is ook vaak gebruikt als decor voor de opnames van Griekse films. Eén van de beroemdste films die op Hydra is opgenomen is ‘Boy on a dolphin’ met Sophia Loren in de hoofdrol. Bekijk ook het YouTube filmpje onderaan deze pagina.

Dorpen en stranden op Hydra

Hydra strandMandraki
Ten oosten van de haven ligt na 15 minuten lopen het zandstrand Mandraki. Er zijn parasols, drinkgelegenheden en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Avlaki, Megalo (groot) en Mikro (klein) Kamini
Als u de weg ten westen van de haven volgd komt u na 5 minuten lopen bij een trap naar beneden die naar een spelonk tussen mooie rotspartijen leidt. Hier is het heerlijk zwemmen in mooi helder water. Na nog eens vijf minuten lopen komt u bij een tweede trap die uitkomt bij het kiezelstrand Avlaki. De weg vervolgend komt u bij een kleine vissershaven Megalo Kamini geheten. Hier zijn goede visrestaurants. Na 300 meter arriveert u bij het georganiseerde strand van Mikro Kamini. Dit strand is, vanwege het ondiepe water, heel geschikt voor kleine kinderen. Het ligt vlak naast een stenen fort uit 1800. Het fort functioneert nu als bar/restaurant, Castello geheten.

Vlichos, Bisti en Agios Nikolaos
De westelijke weg vervolgend brengt u na nog eens 15 minuten lopen bij het kleine havendorpje Vlichos met het gelijknamige strand dat bestaat uit rode kiezelsteentjes. Het strand heeft parasols mel ligstoelen en er zijn eet- en drinkgelegenheden. Doorlopend komt u langs verschillende mooie baaien uiteindelijk bij het door bomen omringde kiezelstrand Bisti. Dit strand ligt vanaf de haven op een afstand van 1 uur en 20 minuten lopen. Veel makkelijker is het om een watertaxi te nemen, die gaan regelmatig in het zomerseizoen en doen er 15 minuten over. Datzelfde geldt voor het strand van Agios Nikolaos dat nog iets verder ligt. Op beide stranden zijn parsols, ligstoelen en bar-restaurants. Ook zijn er kano’s te huur voor de liefhebbers.

Verder zijn er nog prachtige rustige kiezelstranden ten noorden en oosten van het eiland die alleen via het water bereikbaar zijn. Ideaal voor mensen met zeil- of motorjachten.

Bezienswaardigheden

De moeite waard om te bezoeken zijn het Historisch Archeologisch museum van Hydra en het kerkelijke Byzantijnse museum. Voor de liefhebbers zijn er mooie kerken en kloosters.

Van Athene naar Hydra

Dagelijks gaan er flying dolphins vanaf Piraeus bij Athene naar Hydra die er 1,5 uur over doen. Verder gaan er vier keer per dag ferry’s naar Metoxi op het Griekse vasteland (Peloponessos).

Archeologie op Hydra

Uit archeologische opgravingen is gebleken dat Hydra in Griekenland bewoond wordt sinds het neolithicum, ongeveer 5000 jaar voor Christus. Het eiland was lange tijd een commercieel centrum voor de koopvaardij vanwege de gunstige ligging tussen de Peloponnesus en de Egeïsche eilanden. In de meer recentere geschiedenis van de middeleeuwen had Hydra een sterke vloot die ook later nog tijdens de Griekse opstand tegen de Turken in 1821 een belangrijke rol heeft gespeeld.

Samen met het eiland Spetses is Hydra onderdeel van het roemruchte maritieme verleden van Griekenland.

Andere eilanden bekijken:

Saronische eilanden