Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Poros GriekenlandPoros in Griekenland is één van de Saronische eilanden en heette in de oudheid Kalavria. Poros bestaat eigenlijk uit twee eilanden die gescheiden worden door een smal kanaal met een brug; Sfera en Kalavria. Poros ligt in het zuidwesten van de Saronische Golf vlakbij het schiereiland van de Peloponnesos met zijn rijke historie.

Ook dit mooie Griekse eiland Poros heeft een lange geschiedenis. De oudste ruïnes die zijn gevonden op Poros zijn van 1.000 jaar voor Christus. Er wordt gezegd dat het eiland beschermd werd door de god van de zee Poseidon, omdat er resten zijn gevonden van een aan hem gewijde tempel die zich bevindt op het midden van het eiland. Poros is een heerlijk eiland om vakantie te vieren of om aan te doen bij een rondreis. Onderaan deze pagina geven wij ook een selectie van drie mooie reizen naar Poros.

Poros Griekenland

Vakantie op Poros met Sunweb

Een heerlijke vakantie op het prachtige eiland Poros met Sunweb. Goed te combineren met Athene!

Hydra vakantie

Eilandhoppen via Poros

Unieke vakantie met kleinschalige accommodaties. Naast Poros zie je ook Aegina, Spetses en Athene.

Bekijk hier alle hotels op Poros >>

De haven van Poros

Poros heeft ongeveer 4.500 inwoners waarvan de meeste mensen wonen in de havenstad met dezelfde naam Poros. Het stadje is gebouwd op een heuvel en bestaat uit smalle straatjes met mooie witte huizen begroeid met bougainvilles. Er zijn, vooral in de haven, gezellige cafés en restaurants.

Op het hoogste punt van de stad staat, omringd door pijnbomen, een historische klokkentoren. Het is de moeite waard om hier naar toe te wandelen want het uitzicht vanaf deze plek is prachtig.

Ook zeer aan te raden is een bezoek aan het archeologisch museum. Hier zijn o.a. voorwerpen te zien van de tempel van Poseidon.

Stranden van Poros

Ten noordoosten van de stad, op 3 km afstand, ligt het strand Neorlo. Dit strand ligt prachtig tussen de pijnbomen en is zeer populair bij de bezoekers van Poros. Drie kilometer ten oosten van de stad ligt het dorpje Askeli aan een prachtig zandstrand fat Askeli beach wordt genoemd. Hier is het fijn zwemmen in helder water omringd door pijnbomen. De stranden zijn bereikbaar met eigen vervoer en in het zomerseizoen ook met bootjes vanaf de haven.

Citroenbomenbos

Het eiland PorosHet feit dat Poros zo dicht bij het vasteland ligt maakt het zeer geschikt voor dagexcursies. Na een boottocht van 10 minuten met een kleine veerboot vanaf de Pelopnonnesos (de boten varen elk half uur) komt u aan bij het plaatsje Galatas. Op loopafstand ligt het beroemde bos van citroenbomen. Dit is een prachtige plek en als u het geluk hebt er in de maand Mei te komen is de geur van de citroenbloesem overweldigend.

Andere mooie plekken om te bezoeken zijn de stad Navplion en het oude theater van Epidavros.

Bereikbaarheid van Poros in Griekenland

Poros is rechtstreeks bereikbaar met de flying dolphin vanaf Piraeus, die er een uur over doet. Daarnaast gaat er een een paar keer per week een ferryboot vanaf Piraeus via Aegina naar Poros (duur 2,5 uur). Poros is net als de overige Saronische eilanden heel geschikt voor zeilvakanties.

Vakantie op Poros

Het eiland Poros is een heerlijke plek om vakantie te vieren en prima geschikt als onderdeel in een rondreis of een eilandhoppen vakantie. Deze regio is ook zeer geschikt voor een meivakantie. Wij hebben een mooie reis voor u geselecteerd:

Deze reizen kunt u zelf aanpassen of verlengen. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid naar Poros reizen en een hotel of pension reserveren via Booking.com (Poros).

Andere eilanden bekijken

Saronische eilanden