Linzensoep is een klassiek Grieks recept dat nog altijd erg populair is. Deze ‘Fakes’ is niet moeilijk om te maken en ideaal voor vegetariërs. Het klassieke recept bevat geen prei, maar dat maakt deze linzensoep nog lekkerder!
Benodigdheden voor deze Griekse linzensoep:
Een pond linzen
- 1 grote ui (of 2 kleine uien)
- 2 knoflooktenen
- 2 wortels
- 1 prei
- 3 laurierbladeren
- Een half blikje tomatenpuree
- Peper en zout naar smaak
- Een theelepel oregano
- Een flinke scheut olijfolie
Bereiding van de Fakes linzensoep:
De linzen in een pan met ruim water doen en aan de kook brengen. De laurierbladeren toevoegen. Na ongeveer een kwartiertje de fijngesneden ui en de knoflooktenen erbij doen. De prei en wortel in ringen snijden en in de pan doen.
Tomatenpuree en kruiden toevoegen en het geheel gaar laten worden.
Als de linzen na ongeveer een uur gaar zijn de olijfolie er doorroeren en de pan van het vuur halen.
Serveren met een groene salade en olijven.
Tip: het is heel lekker om ook wat fijngesneden selderijknol en/of gember toe te voegen.
Eet smakelijk, καλή όρεξη





