Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

De beroemde Griekse bonensoep die in Griekenland Fasolada wordt genoemd is een heerlijk recept voor de winter, maar kan natuurlijk ook in andere jaargetijden worden gegeten als maaltijdsoep. Fasolada is in Griekenland een geliefd gerecht dat ook veel wordt geserveerd in de traditionele Taverna’s. Onderstaand recept is opgesteld door Annerieke die al vele jaren in Griekenland woont en een grote fan is geworden van de Griekse keuken!

Ingrediënten Griekse bonensoep voor 4 personen

  • Griekse bonensoep ingrediëntenEen pond gedroogde witte bonen
  • Twee uien
  • Een flinke winterwortel
  • Een bosje bladselderij
  • Een half blikje tomatenpuree
  • Een rood pepertje
  • Peper en zout
  • Een half theelepeltje oregano
  • Een scheut olijfolie

Bereiding van de Fasolada

Griekse bonenDe bonen eerst een nacht weken in een pan met ruim water. Na het weken kun je de bonen aan de kook brengen in het weekwater. Zodra het water kookt met een schuimspaan het opkomende schuim weghalen, het water verversen en daarna weer aan de kook brengen.

De rode peper toevoegen en de bonen op een zacht vuurtje laten koken. Na ongeveer een uur, als de bonen gaar beginnen te worden, de gesneden uien en wortel toevoegen. Daarna ook de gesneden bladselderij, het halve blikje tomatenpuree, de oregano en zout en peper naar smaak toevoegen.

Als de bonen goed gaar zijn en de soep dik begint te worden afmaken met een scheut olijfolie.

Serveren met Griekse feta, olijven, vers brood en een lekkere salade.

Eet smakelijk, καλή όρεξη!

Tip: voor een lekkere dikke bonensoep is het handig om de soep een paar uur van te voren te bereiden en vlak voor de maaltijd op te warmen.

Terug naar recepten

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Griekse bonensoep (traditionele Fasolada)
Datum van publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal benodigde tijd
Waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)