Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Inktvis wordt veel gebruikt in de Griekse keuken. Vooral ’s zomers wanneer hobbyvissers tijdens hun vakantie zelf inktvis vangen. Ook bij de Griekse taveernes op de eilanden zijn de in de zon drogende verse inktvissen een bekend beeld. Het meest gangbaar is de gegrilde inktvis die in kleine porties geserveerd wordt als hapje (μεζέ) bij ouzo of raki.

Maar ook als maaltijd met pasta is inktvis zeer geliefd!

Inktvis met pasta (Oxtapodi me makaronia kofta)

inktvis met tomaat ui knoflookBenodigdheden:

  • Een middelgrote inktvis (vers of diepvries)
  • Een grote ui
  • Twee teentjes knoflook
  • Twee tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een theelepeltje oregano
  • Peper en zout
  • griekse pastaEen pak pasta als te zien op de foto of pasta van vergelijkbare grootte

Bereiding van de inktvis met pasta

Als de inktvis vers is en nog niet schoongemaakt door de visboer eerst de inktzak verwijderen en dan de tand die in het midden van de kop zit. De inktvis wassen en in een pan doen. De pan met water vullen inktvis recepttot de inktvis onder water staat en dan aan de kook brengen. Op een zacht vuur door laten koken tot de inktvis na ongeveer 20 minuten gaar is en een mooie roodbruine kleur heeft gekregen. De inktvis uit de pan halen en in stukjes snijden. Het kookvocht bewaren voor de saus.

De olijfolie in een diepe braadpan doen en warm laten worden. De stukjes inktvis pasta receptinktvis en de kleingesneden ui en knoflook toevoegen en al roerend aanbraden. De tomaten in kleine stukjes snijden. Als de inktvis, ui en knoflook een mooi goudbruin kleurtje hebben de tomaten, oregano en peper toevoegen. Omdat de inktvis van zichzelf nogal zout is eerst even proeven voor u eventueel nog extra zout toevoegt.

recept inktvis met pastaNa ongeveer 10 minuten het kookvocht bij het mengsel van inktvis en tomaat doen en het geheel aan de kook brengen. Zodra de saus kookt de pasta toevoegen en in de saus gaar koken. Regelmatig roeren en indien nodig wat kokend water toevoegen. Als de pasta gaar is de pan van het vuur halen.

Eet smakelijk, καλή όρεξη!

Terug naar recepten

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Griekse inktvis met pasta - Oxtapodi me makaronia kofta
Datum van publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal benodigde tijd
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)