Okra met kip – Griekse ovenschotel

Bamies me kotopoulo – stoofpot

Deze stoofpot van Okra met kip is een traditioneel en populair zomergerecht in Griekenland. Deze heerlijke ovenschotel kan ook koud gegeten worden en voor de vegetariërs onder ons ook zonder kip. Samengesteld door Annerieke vanaf Aegina in Griekenland!

Benodigdheden voor de okra met kip ovenschotel:

  • Okra met kip grieks750 gram okra, liefst ‘baby’-okra
  • Eén kip in stukken gesneden
  • Een grote ui
  • Een bosje bladpeterselie
  • Een glas tomatensap
  • Een koffiekopje olijfolie
  • Peper en zout
  • Voor de liefhebber: citroen

Bereiding van de Bamies me kotopoulo:

De verse okra in een schaal doen en besprenkelen met azijn. De schaal een half uur in de zon zetten en daarna de okra met water afspoelen en in een middelgrote ovenschaal doen. U kunt ook ingevroren okra gebruiken, die kan na het ontdooien meteen in de ovenschaal.

Griekse ovenschotel okra met kipDe stukjes kip afspoelen en bij de okra in de ovenschaal doen. Ook de kleingesneden ui, bladpeterselie en zout en peper naar smaak toevoegen. Twee tomaten raspen of een pakje met geperste tomaat gebruiken. Tomatensap en olijfolie over de okra en kip sprenkelen.

De ovenschaal in de voorverwarmde oven zetten en het gerecht op 180 graden gaar laten worden. Na een half uur voorzichtig de kip omdraaien. Na nog eens een half uur in de oven is het gerecht klaar.

Wat is Okra?

Okra is een heerlijke (sub)tropische groente die de laatste jaren ook op veel plekken in Nederland te koop is, meestal in de Griekse of Turkse winkel of op de markt.

Ook voor vegetariërs

Tip: voor de vegetariërs is dit gerecht ook heel lekker zonder kip.
Deze stoofpot van okra met kip kan ook heel goed in de pan bereid worden in plaats van in de oven, met dezelfde ingrediënten.

Eet smakelijk, καλή όρεξη!

Terug naar recepten

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Griekse ovenschotel okra met kip - Bamies me kotopoulo
Datum van publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal benodigde tijd
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)