Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Huis in PerdikaEen vakantie op Aegina betekent een heerlijk verblijf op een bijzonder eiland dat door velen beschouwd wordt als de parel van de Saronische eilanden. Vlak voor de kust van Athene gelegen op korte afstand van de haven van Piraeus is Aegina gemakkelijk bereikbaar met een goedkope vlucht naar Athene en een overtocht per veerboot. Een vakantie op Aegina betekent ook dat je onderdompelt in de Griekse cultuur want het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Aegina is heel goed geschikt voor een ontspannen zonvakantie, maar ook als onderdeel van een rondreis of een eilandhoppen vakantie met Athene als uitgangspunt.

Voor een vakantie in het voorjaar is dit eiland ideaal! Bekijk de prachtige vakanties op Aegina van verschillende aanbieders onderaan deze pagina.

Geboorteplaats van Plato

Aegina tempel van Afaia

Aegina tempel van Afaia

Aegina is beroemd omdat de bekende filosoof Plato, leerling van Socrates en leraar van Aristoteles, op het eiland is geboren. Aegina was in de oudheid één van de machtigste eilanden van het roemruchte Griekse rijk. Het eiland heeft een eigen autentieke sfeer en is populair bij de inwoners van het drukke Athene die er graag komen ontspannen. Van oudsher is Aegina ook populair bij kunstenaars en artiesten zodat er op cultureel gebied erg veel te beleven is.

Vakantie op Aegina

Hieronder vindt u vier geselecteerde reisorganisaties die een vakantie op Aegina bieden. Bekijk op uw gemak de mogelijkheden en boek uw reis online.

Aegina vakanties van Sunweb

Sunweb heeft als één van de grootste reisorganisaties van Nederland ook oog voor kleinschalige en onontdekte plekjes in Griekenland. Prima verzorgd en voor een scherpe prijs geniet u van een heerlijke zonvakantie op dit prachtige eiland. Inclusief vlucht naar Athene, overtocht met de boot en accommodatie.

Marathonas strand Aegina

Vakantie op Aegina in mei – met kinderen (Djoser)

Combineer een boeiende ontdekking van het klassieke Griekenland met een paar dagen heerlijk ontspannen aan het strand op het authentieke Aegina. U vliegt met het hele gezin met de KLM naar Athene en van daaruit verzorgt Djoser voor u een perfecte gezinsvakantie!

Naar Aegina en de Saronische Golf met SNP

Een avontuurlijke vakantie op het eiland Aegina in de Saronische Golf tussen Athene en de Peloponnesos. SNP zorgt voor twee uitgezette wandelingen langs eeuwenoude olijfgaarden, kloosters, kapelletjes, bossen en fraaie uitzichten. Maak een dagtocht naar één van de kleine eilandjes in de verte. Met genoeg tijd om ook heerlijk aan het strand te liggen!

Vakantie op de Peloponnesos met Ross Holidays

U verblijft in unieke vakantiehuizen op kleinschalige accommodaties van Ross om onbezorgd te genieten van een vakantie in Messinia op het klassieke schiereiland van de Peloponnesos. Ook prima te combineren met Athene. Tijdens de tocht van Athene naar Messinia kunt u het eiland Aegina aandoen.

Zelf uw vakantie naar Aegina boeken

Aegina is gemoedelijk, kleinschalig en gemakkelijk bereikbaar via het internationale vliegveld van Athene. Zelf uw vakantie naar Aegina organiseren is daarom niet moeilijk. Volg de tips (interne linkjes):

  1. Kies uw verblijf (hotels, pensions en appartementen)
  2. Boek een goedkope vlucht naar Athene
  3. Lees hier de informatie over het openbaar vervoer naar Piraeus en de overtocht naar het eiland
  4. All-inclusives bekijken of direct boeken

Meer vakanties bekijken?

Reisorganisaties