Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

AGriekenland Eilandhoppenls je gaat eilandhoppen in Griekenland ontdek je meerdere Griekse eilanden in één vakantie. Een rondreis door de Sporaden bijvoorbeeld, of een route die je zelf samenstelt vanaf Athene langs Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. Eilandhoppen is één van de leukste manier om Griekenland te beleven!

Op deze pagina vind je handige tips plus een overzicht van eilanden die je kunt combineren. Kies een georganiseerde vakantie, of stel zelf een rondreis samen!

Sunweb biedt verschillende eilandhoppen reizen door de Sporaden.

De mooiste Griekse eilanden

Griekenland TavernaEilandhoppen in Griekenland is een avontuurlijke rondreis langs de mooiste eilanden met pittoreske dorpjes en heerlijke stranden. De Griekse eilanden zijn allemaal kleine ‘wereldjes’ met hun eigen cultuur, geschiedenis, sfeer en natuur. Griekenland heeft ongeveer 9.000 eilanden waarvan er ruim 150 bewoond zijn.

Wat is het mooiste eiland? Daarover verschillen de meningen. Bekende eilanden zijn Kos, Rhodos en Kreta, maar er zijn er veel meer! Griekenland heeft zoveel verschillende eilanden, dat het goed is om je vooraf te oriënteren en een regio te kiezen om te gaan eilandhoppen in Griekenland. Hieronder vind je een lijst van alle eilandengroepen met tips voor je vakantie.

Griekenland eilandhoppen – tips voor 2022

Eilandhoppen GriekenlandDe beste reistijd om te gaan eilandhoppen in Griekenland is van mei tot en met oktober. Middenin de zomer kan het erg warm worden in Griekenland, maar op de kleinere groene eilanden is het dan iets koeler. De Sporaden staan bekend als de groenste eilanden.

In juli en augustus zijn de grote eilanden populair en is het verstandig om je vakantie vooraf te regelen. Buiten het zomerseizoen is het mogelijk om kort van tevoren of ter plekke overnachtingen te boeken. Bekijk hier praktische informatie over eten en het weer.

Dé specialist in eilandhoppen en rondreizen:

Eilandhoppen op maat

Voor een onvergetelijke eilandhoppen vakantie ga je naar reisbureau Eilandhoppen op Maat. Stel je eigen route samen of kies een standaard reis langs de mooiste Griekse eilanden. Overnacht in unieke, kleinschalige accommodaties. Goed georganiseerde individuele rondreizen. Een echte aanrader!

Eilandhoppen Griekenland – van luxe tot goedkoop

Het leuke van eilandhoppen in Griekenland is dat er voor ieder budget mogelijkheden zijn. Een aantal tips:

Eilandhoppen Cycladen

Eilandhoppen Cycladen, Santorini en Mykonos

De Cycladen liggen in het midden van de Egeïsche zee tussen het vaste land en Kreta. Deze groep eilanden is populair en Mykonos, Naxos, Paros, Syros en Santorini zijn de bekendste eilanden. De vijftig eilanden van de Sporaden liggen dicht bij elkaar en zijn daarom erg geschikt om te gaan eilandhoppen.

Saronische eilanden

Eilandhoppen Saronische Golf

Eilandhoppen in de Saronische golf is ideaal om te combineren met een bezoek aan Athene en de Peloponnesos. Bekende eilanden zijn Aegina, Poros en Hydra. Deze Argo-Saronische eilanden zijn in Nederland wat minder bekend, maar erg gemakkelijk te bereiken vanuit Athene en hebben hun eigen Griekse sfeer weten te behouden. Een echte aanrader dus! Kies uw eigen eilandhoppen reis langs de Saronische eilanden bij specialist Eilandhoppenopmaat.nl: Saronische Golf.

Eilandhoppen Dodekanos

Eilandhoppen Dodekanesos

De eilandengroep Dodekanesos is erg aantrekkelijk voor een eilandhoppen vakantie. Deze eilanden liggen ten oosten van Griekenland voor de kust van Turkije en kenden al in de oudheid een bloeiende beschaving. Rhodos en Kos zijn erg bekend als vakantiebestemming, maar er zijn nog meer plekken in de Dodekanesos waar veel te zien en te beleven is! Bij Eilandhoppenopmaat.nl vindt u meer informatie over Dodekanesos eilandhoppen.

Eilandhoppen Ionische eilanden

Eilandhoppen Ionische Eilanden en Zakynthos

De Ionische eilanden liggen tussen Griekenland en Italië. Ze hebben een weelderige natuur en worden gekenmerkt door Italiaanse invloeden. Bekende Ionische eilanden zijn Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkas, Ithaki, Paxi en Kythira. Kies uit de volgende aanbieders:

Eilandhoppen Sporaden Griekenland

Eilandhoppen Sporaden

De Sporaden zijn de groenste eilanden van Griekenland en hebben door hun ligging tussen Athene en Thessaloniki een geheel eigen sfeer. Bekende eilanden in deze regio zijn Skopelos, Alonissos, Skiathos en Skyros. In het zuidelijke deel ligt Samos. Eilandhoppen op de Sporaden betekent genieten van rust, prachtige stranden, een kristalheldere zee, gastvrije mensen en veel cultuur. Bekijk de vakanties op de Sporaden van Sunweb of van  TUI (Arke) of lees de uitgebreide informatie op deze pagina:

Eilandhoppen in Griekenland met gezin

Griekenland vakantie kinderenZin in eilandhoppen met kinderen? Riksja Kids, SNP en Djoser hebben speciale rondreizen ontwikkeld waaraan zowel volwassenen als kinderen erg veel plezier beleven. Je komt aan in Athene en bezoekt van daaruit verschillende eilanden. Bezoek voor meer informatie onze uitgebreide pagina over vakanties in Griekenland met kinderen.

Eilandhoppen met zeilboot

Het ultieme avontuur is natuurlijk in Griekenland eilandhoppen met een zeilboot! De ene dag ben je in een toeristisch stadje waar van alles te beleven is, de andere dag op een onbewoond eilandje met prachtige stranden. Deze organisaties bieden eilandhoppen met zeilboot aan:

  • Ross Holidays – keuze uit meerdere zeilvakanties, inclusief het groene Skopelos.
  • Eliza was Here – rondreis langs Griekse eilanden vanaf Lefkas, unieke verblijfplaatsen.
  • Amorgos – Ook als je nog niet kunt zeilen! Vanaf Kos en andere prachtige plekken.

Eilandhoppen Griekenland zelf samenstellen

Aegina boot

Is je financiële ruimte wat kleiner of ben je flexibel en hou je van avontuur? Dan kun je ervoor kiezen om het eilandhoppen in Griekenland zelf te regelen. Je boekt bijvoorbeeld een goedkoop vliegticket naar Athene en neemt de bus of metro naar de haven van Piraeus. Daar vertrekken boten naar veel verschillende eilanden. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en er een fly-drive eilandhoppen vakantie van maken!

Als je een eilandhoppen vakantie zelf samenstelt, dan is vooraf overnachtingen boeken vooral in het hoogseizoen aan te raden, maar daarbuiten is het op de meeste eilanden niet zo moeilijk om kort van tevoren een hotel of pension te vinden.

Eilandhoppen vanaf Athene

Athene is een ideaal beginpunt van je rondreis. Het is een prachtige stad waar je aan het begin of het einde van je eilandhoppen vakantie de wereldberoemde bezienswaardigheden kunt zien en genieten van de sfeer en cultuur van deze historische wereldstad. Eilanden die je kunt combineren met Athene zijn o.a.: Naxos, Sifnos, Mykonos, Poros, Hydra, Aegina, Dokos, Amorgos, Lefkas en Kefalonia. Reisbureau Eilandhoppen op maat zet ze voor je op een rijtje:

Fly-Drive Eilandhoppen met Sunweb, TUI of Corendon

Een andere goedkope manier om te gaan eilandhoppen in Griekenland is via één van de grotere reisaanbieders zoals Tui, Corendon en Sunweb. Deze bieden pakketreizen aan om te gaan eilandhoppen, soms inclusief auto; je vindt ze hieronder in het overzicht per eilandengroep. Deze reisbureaus hebben vooral de bekende plekken zoals Rhodos, Kos en Santorini in hun aanbod.

Eilandhoppen op Maat

Koop je liever een speciaal reisprogramma Eilandhoppen Griekenland of wil je een reis op maat samenstellen, kies dan een specialist als eilandhoppenopmaat.nl of gebruik de linkjes van kleinere aanbieders in het overzicht van de regio’s hieronder. Sommige reisorganisaties bieden ook last-minute eilandhoppen reizen aan.

Rondreis Griekenland per fiets

Eilandhoppen Griekenland FietsReisorganisatie TUI biedt een fietsreis op de Ionische eilanden Zakynthos en Kefalonia inclusief vliegreis, transfers, bagagevervoer, hotel, ontbijt, tourfiets en Nederlandse begeleiding. Deze reis bekijken.

Wandelen

Wandelen in Griekenland en de Griekse eilanden is een belevenis, zoals de beroemde Corfu trail! U trekt over de eilanden en ziet plekken die de meeste toeristen nooit zien. Bekijk de mogelijkheden bij TUI en bij SNP.

Populaire reizen met Eilandhoppen in Griekenland – 2022
Hieronder vindt u een selectie van populaire en goedkope eilandhoppen aanbiedingen en rondreizen in Griekenland:

Eilandhoppen GriekenlandAanvullende informatie op deze site: