Eilandhoppen Griekenland

Eilandhoppen Griekenland Santorini

Griekenland EilandhoppenEilandhoppen is één van de leukste manier om Griekenland te beleven! Lees de handige tips van iemand met ervaring plus een overzicht van populaire eilandhoppen vakanties en bestemmingen. Je kunt natuurlijk ook zelf een rondreis langs de Griekse eilanden samenstellen!

De Griekse eilanden

Eilandhoppen in Griekenland is een avontuurlijke rondreis langs een aantal eilanden die je zelf kiest. Juist de eilanden maken Griekenland als vakantieland zo populair, want het zijn allemaal kleine ‘wereldjes’ met hun eigen cultuur, geschiedenis, sfeer en natuur. Griekenland heeft ongeveer 9.000 eilanden waarvan er ruim 150 bewoond zijn.

Griekenland TavernaBekende eilanden zijn Kos, Rhodos en Kreta, maar er zijn meer mooie bestemmingen! Het gebied met eilanden is zo uitgestrekt dat het aan te raden is om een regio of eilandengroep te kiezen voordat je gaat eilandhoppen in Griekenland. Hieronder vind je een lijst van alle eilandengroepen met tips voor je vakantie.

Griekenland eilandhoppen – tips

De beste reistijd om te gaan eilandhoppen in Griekenland is van mei tot en met oktober. Middenin de zomer kan het weliswaar erg warm worden in Griekenland, maar vooral op de kleinere en groene eilanden is het dan iets koeler dan op het vasteland.

Eilandhoppen GriekenlandIn juli en augustus zijn de grote populaire eilanden gauw vol en is het verstandig om je eilandhoppen reis vooraf te regelen. Buiten het zomerseizoen is het mogelijk om kort van tevoren of ter plekke overnachtingen te boeken. Bekijk hier praktische informatie over eten en het weer. Eilandhoppen is avontuurlijk, afwisselend en de beste manier om unieke plekjes in dit prachtige land te ontdekken.

Dé specialist in eilandhoppen en rondreizen:

Eilandhoppen op maat

Voor een onvergetelijke eilandhoppen vakantie in 2020 ga je naar reisbureau Eilandhoppen op Maat. Ze hebben de mooiste Griekse eilanden in hun aanbod en de unieke, kleinschalige accommodaties persoonlijk bezocht. Goed georganiseerde individuele rondreizen. Een echte aanrader!

Georganiseerd Eilandhoppen Griekenland

Het leuke van eilandhoppen in Griekenland is dat er voor ieder budget mogelijkheden zijn. Een aantal tips:

Eilandhoppen Cycladen

Eilandhoppen Cycladen, Santorini en Mykonos

De Cycladen liggen in het midden van de Egeïsche zee tussen het vaste land en Kreta. Deze groep eilanden is erg populair; Mykonos, Naxos, Paros, Syros en Santorini zijn bekende eilanden. De vijftig verschillende eilanden liggen dicht bij elkaar en zijn daarom erg geschikt om te gaan eilandhoppen. Kies uit de volgende reisaanbieders:

Saronische eilanden

Eilandhoppen Saronische Golf

Eilandhoppen in de Saronische golf is ideaal om te combineren met een bezoek aan Athene en de Peloponnesos. Bekende eilanden zijn Aegina, Poros en Hydra. Deze Argo-Saronische eilanden zijn in Nederland wat minder bekend, maar erg gemakkelijk te bereiken vanuit Athene en hebben hun eigen Griekse sfeer weten te behouden. Een echte aanrader dus! Kies uw eigen eilandhoppen reis langs de Saronische eilanden bij specialist Eilandhoppenopmaat.nl: Saronische Golf.

Eilandhoppen Dodekanos

Eilandhoppen Dodekanesos

De eilandengroep Dodekanesos is erg aantrekkelijk voor een eilandhoppen vakantie. Deze eilanden liggen ten oosten van Griekenland voor de kust van Turkije en kenden al in de oudheid een bloeiende beschaving. Rhodos en Kos zijn erg bekend als vakantiebestemming, maar er zijn nog meer plekken in de Dodekanesos waar veel te zien en te beleven is! Bij Eilandhoppenopmaat.nl vindt u meer informatie over Dodekanesos eilandhoppen.

Eilandhoppen Ionische eilanden

Eilandhoppen Ionische Eilanden en Zakynthos

De Ionische eilanden liggen tussen Griekenland en Italië. Ze hebben een weelderige natuur en worden gekenmerkt door Italiaanse invloeden. Bekende Ionische eilanden zijn Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkas, Ithaki, Paxi en Kythira. Kies uit de volgende aanbieders:

Eilandhoppen Sporaden Griekenland

Eilandhoppen Sporaden

De Sporaden zijn de groenste eilanden van Griekenland en hebben door hun ligging tussen Athene en Thessaloniki een geheel eigen sfeer. Bekende eilanden in deze regio zijn Skopelos, Alonissos, Skiathos en Skyros. In het zuidelijke deel ligt Samos. Eilandhoppen op de Sporaden betekent genieten van rust, prachtige stranden, een kristalheldere zee, gastvrije mensen en veel cultuur. Bekijk de vakanties op de Sporaden van Sunweb of van  TUI (Arke) of lees de uitgebreide informatie op deze pagina:

Eilandhoppen in Griekenland met gezin

Griekenland vakantie kinderenZin in eilandhoppen met kinderen? Riksja Kids, SNP en Djoser hebben speciale rondreizen ontwikkeld waaraan zowel volwassenen als kinderen erg veel plezier beleven. Je komt aan in Athene en bezoekt van daaruit verschillende eilanden. Bezoek voor meer informatie onze uitgebreide pagina over vakanties in Griekenland met kinderen.

Eilandhoppen met zeilboot

Het ultieme avontuur is natuurlijk in Griekenland eilandhoppen met een zeilboot! De ene dag ben je in een toeristisch stadje waar van alles te beleven is, de andere dag op een onbewoond eilandje met prachtige stranden. Deze organisaties bieden eilandhoppen met zeilboot aan:

  • Ross Holidays – keuze uit meerdere zeilvakanties, inclusief het groene Skopelos.
  • Eliza was Here – rondreis langs Griekse eilanden vanaf Lefkas, unieke verblijfplaatsen.
  • Amorgos – Ook als je nog niet kunt zeilen! Vanaf Kos en andere prachtige plekken.

Eilandhoppen Griekenland zelf samenstellen

Aegina boot

Is je financiële ruimte wat kleiner of ben je flexibel en hou je van avontuur? Dan kun je ervoor kiezen om het eilandhoppen in Griekenland zelf te regelen, bijvoorbeeld vanaf Athene. Je boekt een goedkoop vliegticket naar Athene en neemt de bus of metro naar de haven van Piraeus. Daar vertrekken boten naar veel verschillende eilanden. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en er een fly-drive eilandhoppan vakantie van maken!

Als je een eilandhoppen vakantie zelf samenstelt, dan is vooraf overnachtingen boeken vooral in het hoogseizoen aan te raden, maar daarbuiten is het op de meeste eilanden niet zo moeilijk om kort van tevoren een hotel of pension te vinden.

Fly-Drive Eilandhoppen met Sunweb, TUI of Corendon

Een andere goedkope manier om te gaan eilandhoppen in Griekenland is via één van de grotere reisaanbieders zoals Tui, Corendon en Sunweb. Deze bieden pakketreizen aan om te gaan eilandhoppen, soms inclusief auto; je vindt ze hieronder in het overzicht per eilandengroep. Deze reisbureaus hebben vooral de bekende plekken zoals Rhodos, Kos en Santorini in hun aanbod.

Eilandhoppen op Maat

Koop je liever een speciaal reisprogramma Eilandhoppen Griekenland of wil je een reis op maat samenstellen, kies dan een specialist als eilandhoppenopmaat.nl of gebruik de linkjes van kleinere aanbieders in het overzicht van de regio’s hieronder. Sommige reisorganisaties bieden ook last-minute eilandhoppen reizen aan.

Rondreis Griekenland per fiets

Eilandhoppen Griekenland FietsReisorganisatie TUI biedt een fietsreis op de Ionische eilanden Zakynthos en Kefalonia inclusief vliegreis, transfers, bagagevervoer, hotel, ontbijt, tourfiets en Nederlandse begeleiding. Deze reis bekijken.

Wandelen

Wandelen in Griekenland en de Griekse eilanden is een belevenis, zoals de beroemde Corfu trail! U trekt over de eilanden en ziet plekken die de meeste toeristen nooit zien. Bekijk de mogelijkheden bij TUI en bij SNP.

Eilandhoppen in Griekenland is een afwisselende en avontuurlijke vakantie!

Rondreis Griekse eilanden – bouwstenen:

  • Eilandhoppen Griekse EilandenRiksja: Je eigen rondreis Griekenland samenstellen met eilandhoppen bouwstenen
  • TUI reizen: rondreis langs Griekse eilanden die je kunt aanpassen of verlengen
  • Corendon: rondreizen langs de Griekse eilanden met gids

Populaire reizen met Eilandhoppen in Griekenland – 2020
Hieronder vindt u een selectie van populaire en goedkope eilandhoppen aanbiedingen en rondreizen in Griekenland:

Eilandhoppen GriekenlandExtra informatie: