Eilandhoppen Griekenland

Eilandhoppen Griekenland Santorini

Griekenland EilandhoppenEilandhoppen is één van de leukste manier om Griekenland te beleven! Lees de handige tips van iemand met ervaring plus een overzicht van populaire eilandhoppen vakanties in 2020.

De Griekse eilanden

Eilandhoppen in Griekenland is een avontuurlijke reis langs een aantal Griekse eilanden die je zelf kiest. De eilanden maken Griekenland als vakantieland zo populair. Het zijn allemaal kleine ‘wereldjes’ met hun eigen cultuur, geschiedenis, sfeer en natuur.

Griekenland heeft ongeveer 9.000 eilanden waarvan er 150 bewoond zijn. Het gebied met eilanden is zo uitgestrekt dat het aan te raden is om een regio of eilandengroep te Griekenland Tavernakiezen voordat je gaat eilandhoppen in Griekenland. Hieronder vind je een lijst van alle eilandengroepen met tips voor je vakantie.

Griekenland eilandhoppen – tips

De beste reistijd om te gaan eilandhoppen in Griekenland is van mei tot en met oktober. Middenin de zomer kan het weliswaar erg warm worden in Griekenland, maar op veel eilanden is het dan net iets koeler dan op het vasteland.

Eilandhoppen GriekenlandIn juli en augustus zijn de grote populaire eilanden gauw vol en is het verstandig om je eilandhoppen reis vooraf te regelen. Buiten het zomerseizoen is het mogelijk om kort van tevoren of ter plekke overnachtingen te boeken.

Als je gaat eilandhoppen in Griekenland trek je van het ene eiland naar het andere en geniet je van een vakantie die je niet snel zult vergeten. Het is avontuurlijk, afwisselend en de beste manier om dit prachtige land beter te leren kennen.

Dé specialist in eilandhoppen Griekenland:

Eilandhoppen op maat

Voor een onvergetelijke eilandhoppen vakantie in 2020 ga je naar reisbureau Eilandhoppen op Maat. Ze hebben alle Griekse eilanden in hun aanbod en de unieke, kleinschalige accommodaties persoonlijk bezocht. Een echte aanrader!

Het leuke van eilandhoppen in Griekenland is dat er voor ieder budget mogelijkheden zijn. Een aantal handige tips:

Aegina bootEilandhoppen zelf regelen – vanaf Athene

Is je financiële ruimte wat kleiner of ben je flexibel en hou je van avontuur? Dan kun je ervoor kiezen om het eilandhoppen in Griekenland zelf te regelen. Dat kan bijvoorbeeld heel goed vanaf Athene. Je boekt een goedkoop vliegticket naar Athene en neemt de bus of metro naar de haven van Piraeus. Van daaruit vertrekken boten naar heel veel verschillende eilanden. Vooraf overnachtingen boeken is vooral in het hoogseizoen wel aan te raden, maar daarbuiten is het op de meeste eilanden niet zo moeilijk om kort van tevoren een hotel of pension te vinden.

Eilandhoppen met Kras, Sunweb, TUI of Corendon

Een andere goedkope manier om te gaan eilandhoppen in Griekenland is via één van de grotere reisaanbieders zoals Tui, Kras, Corendon en Sunweb. Deze bieden pakketreizen aan om te gaan eilandhoppen, soms inclusief auto; je vindt ze hieronder in het overzicht per eilandengroep.

Eilandhoppen op Maat

Koop je liever een speciaal reisprogramma Eilandhoppen Griekenland of wil je een reis op maat samenstellen, kies dan een specialist als eilandhoppenopmaat.nl of gebruik de linkjes van kleinere aanbieders in het overzicht van de regio’s hieronder. Sommige reisorganisaties bieden ook last-minute eilandhoppen reizen aan.

Eilandhoppen Griekenland

Eilandhoppen Cycladen

Eilandhoppen Cycladen, Santorini en Mykonos

De Cycladen liggen in het midden van de Egeïsche zee tussen het vaste land en Kreta. Deze groep eilanden is erg populair; Mykonos, Naxos, Paros en Santorini zijn bekende eilanden. De vijftig verschillende eilanden liggen dicht bij elkaar en zijn daarom erg geschikt om te gaan eilandhoppen. Kies uit de volgende reisaanbieders:

Saronische eilanden

Eilandhoppen Saronische Golf

Eilandhoppen in de Saronische golf is ideaal om te combineren met een bezoek aan Athene en de Peloponnesos. Bekende eilanden zijn Aegina, Poros en Hydra. Deze Argo-Saronische eilanden zijn in Nederland wat minder bekend, maar zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Athene en hebben hun eigen Griekse sfeer weten te behouden. Een echte aanrader dus! Kies uw eigen eilandhoppen reis langs de Saronische eilanden bij specialist Eilandhoppenopmaat.nl: Saronische Golf.

Eilandhoppen Dodekanos

Eilandhoppen Dodekanesos

De eilandengroep Dodekanesos is erg aantrekkelijk voor een eilandhoppen vakantie. Deze eilanden liggen ten oosten van Griekenland voor de kust van Turkije en kenden al in de oudheid een bloeiende beschaving. De grote eilanden Rhodos en Kos zijn erg bekend als vakantiebestemming, maar er zijn nog meer Dodekanesos eilanden waar veel te zien en te beleven is! Bij Eilandhoppenopmaat.nl vindt u meer informatie over Dodekanesos eilandhoppen.

Eilandhoppen Ionische eilanden

Eilandhoppen Ionische Eilanden en Zakynthos

De Ionische eilanden liggen tussen Griekenland en Italië. Ze hebben een weelderige natuur en worden gekenmerkt door Italiaanse invloeden. Bekende Ionische eilanden zijn Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkas, Ithaki, Paxi en Kythira. Kies uit de volgende aanbieders:

Eilandhoppen Sporaden Griekenland

Eilandhoppen Sporaden

De Sporaden zijn de groenste eilanden van Griekenland en hebben door hun ligging tussen Athene en Thessaloniki een geheel eigen sfeer. Bekende eilanden in deze regio zijn Skopelos, Alonissos, Skiathos en Skyros. Eilandhoppen op de Sporaden betekent genieten van rust, een kristalheldere zee, gastvrije mensen en cultuur. Bekijk de vakanties op de Sporaden van Sunweb of van  TUI (Arke) of lees de uitgebreide informatie op onze eigen pagina over deze eilandengroep:

Eilandhoppen in Griekenland met gezin

Griekenland vakantie kinderenZin in eilandhoppen met kinderen? Riksja Kids, SNP en Djoser hebben speciale eilandhoppen vakanties ontwikkeld waaraan zowel volwassenen als kinderen erg veel plezier beleven. Je komt aan in Athene en bezoekt van daaruit verschillende eilanden. Bezoek voor meer informatie onze uitgebreide pagina over vakanties in Griekenland met kinderen.

Eilandhoppen met zeilboot

Het ultieme avontuur is natuurlijk in Griekenland eilandhoppen met een zeilboot! De ene dag ben je op een populair eiland waar van alles te beleven is, de andere dag op een onbewoond eilandje met paradijselijke stranden. Deze organisaties bieden eilandhoppen vakanties met zeilboot aan:

Eilandhoppen in Griekenland per fiets (Kras)

Reisorganisatie Kras biedt een fietsreis op de Ionische eilanden Zakynthos en Kefalonia inclusief vliegreis, transfers, bagagevervoer, hotel, ontbijt, tourfiets en Nederlandse begeleiding. Deze reis bekijken.

Eilandhoppen Griekenland FietsWandelen op de Griekse eilanden (SNP en Kras)

Zowel bij Kras als bij SNP kun je een heel bijzondere vakantie boeken; wandelen in Griekenland en de Griekse eilanden, zoals de beroemde Corfu trail! U trekt over de eilanden en ziet plekken die de meeste toeristen nooit zien. Combineer verschillende eilanden tijdens je vakantie en u beleef een onvergetelijke Eilandhoppen Griekenland rondreis! Bekijk de mogelijkheden bij Kras en bij SNP.

Eilandhoppen in Griekenland is een afwisselende en avontuurlijke vakantie!

Rondreis Griekse eilanden – bouwstenen:

  • Eilandhoppen Griekse EilandenRiksja: Je eigen rondreis Griekenland samenstellen met bouwstenen
  • Kras reizen: rondreizen die je kunt aanpassen of verlengen
  • Corendon: rondreizen langs de Griekse eilanden met gids

Populaire reizen met Eilandhoppen in Griekenland – 2020
Hieronder vindt u een selectie van de mooiste en populaire eilandhoppen vakanties:

Eilandhoppen GriekenlandExtra informatie per regio: