Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Groene, rustige en betoverend mooie eilanden; dat zijn de Sporaden in Griekenland. Eilandhoppen is populair in Griekenland voor mensen die meer willen dan alleen zon en strand. Iedere regio en eilandengroep heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken, ook de Sporaden. Eilandhoppen op de Sporaden betekent een heerlijke rondreis langs de groenste eilanden van Griekenland.

Uitzonderlijk mooi

De Sporaden zijn groen en waren vroeger dé plek waar rijke Grieken gingen ontspannen. Tegenwoordig is deze eilandengroep een zeer geliefde regio voor eilandhoppers en backpackers. De natuur is prachtig, de mensen uiterst gastvrij en de zee kristalhelder. In het voorjaar zijn de eilanden adembenemend mooi met bloemen in allerlei kleuren. Bekijk ook de mogelijkheden voor een meivakantie.

De ligging van de Sporaden

Sporaden eilandhoppenDe Sporaden liggen in de Egeïsche zee aan de oostkant van Griekenland, ruwweg tussen Thessaloniki en Athene. Op het eiland Skiathos is een vliegveld, maar de avonturiers onder ons kunnen natuurlijk ook vanuit Athene of Thessaloniki naar de kust reizen met openbaar vervoer of een huurauto en een ferry nemen.

Of toch de cycladen?

Kiezen voor de Sporaden of Cycladen, een moeilijke keuze! Beide eilandengroepen zijn mooi en geschikt voor zowel zonvakanties als rondreizen. Misschien moet je gewoon niet kiezen en allebei de regio’s bezoeken in een combinatiereis. Of het ene jaar de Sporaden en het andere jaar de Cycladen!

Eilandhoppen Sporaden

Bent u van plan te gaan eilandhoppen? Dan vindt u hieronder een paar geselecteerde reizen van betrouwbare en gespecialiseerde reisaanbieders.

Sunweb – Eilandhoppen Sporaden

Kies een 8-daagse, 15-daagse of 22-daagse reis. U vliegt van Amsterdam naar Skiathos en alle ferrytickets zijn inbegrepen. Heerlijk genieten van een avontuurlijke vakantie!

TUI – Eilandhoppen Sporaden

Of u nu lekker wilt relaxen of actief rondreizen; bij TUI (Arke) heeft keuze uit verschillende soorten vakanties op de Sporaden. Ook te combineren met het indrukwekkende schiereiland Pilion.

Eilandhoppen op maat

Voor een onvergetelijke eilandhoppen Sporaden vakantie. Reisbureau Eilandhoppenopmaat.nl heeft alle eilanden en de unieke, kleinschalige accommodaties persoonlijk bezocht.

Meer eilandhoppen reizen?

Eilandhoppen