Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Het eiland Aegina is prima bereikbaar vanaf het internationale vliegveld van Athene en daarna met een ferry. Ideaal om goedkoop naar Griekenland te reizen voor een vakantie die u zelf kunt regelen en boeken. Dat begint uiteraard met het kopen van de goedkoopste vliegtickets. Vervolgens kunt u op deze website een leuke verblijfplaats op Aegina kiezen. Hoe u op het eiland komt leest u hieronder.

Met de bus van het vliegveld naar de haven

Vanaf het vliegveld gaat er rechtstreeks een bus naar de haven van Piraeus. Deze bus met nummer X96 vertrekt elke 20 minuten. Direct bij de uitgang van het vliegveld is een loket waar u kaartjes kunt kopen, de prijs is 5 euro per persoon.

De bus doet er ruim een uur over om in de haven te arriveren. Voor de boten naar Aegina stapt u uit bij de een-na-laatste halte die “platia Karaiskaki” heet; niet te verwarren met het stadion dat dezelfde naam heeft. U kunt het ook altijd aan de chauffeur vragen.

Met de metro van het vliegveld naar de haven

Vanaf het vliegveld kunt u ook met de metro naar de haven van Piraeus. U moet dan wel een keer overstappen op het station van Monasteraki. De prijs voor een kaartje is 8 euro per persoon. Aangekomen in Piraeus (eindstation) ziet u buiten een loopbrug naar de overkant. Steek via deze loopbrug over en ga daarna linksaf. Na 500 meter vindt u het vertrekpunt van de boten naar Aegina.

Ferry naar Aegina

Er vertrekken zeer regelmatig ferryboten en ‘flying dolphins’ naar Aegina. De flying dolphins doen er 40 minuten over en vertrekken om het uur. De ferry doet er ruim een uur over en vertrekt afhankelijk van het seizoen 8 tot 14 keer per dag. De precieze tijden zijn nogal wisselend maar u hoeft nooit lang te wachten. Ook ideaal als vertrekpunt voor eilandhoppen.

Verzorgde reizen naar Aegina

Koopt u liever een reis naar Aegina waar vlucht, hotel en andere zaken bij inbegrepen zijn, gebruik dan één van deze links:

Bekijk ook de pagina met last-minutes of onze andere website over fly-drive vakanties naar Griekenland.

Griekenland reizen – zelf hotel boeken

Booking.com: Alle hotels en appartementen op Aegina >>

Griekenland vakantie kinderenReizen naar Griekenland met kinderen

Voor gezinnen met kinderen vormen de eilanden Aegina, Hydra en Agistri een ideale vakantiebestemming. Twee organisaties bieden hiervoor leuke reizen aan:

Zelf vliegtickets bestellen?

Vliegtickets