Zonvakantie op Aegina – het échte Griekenland

Als u op zoek bent naar een strandvakantie in Griekenland dan mag Aegina niet ontbreken op uw lijstje. Zandstranden vind je niet overal in Griekenland, maar hier wel en ze zijn nog niet door het massatoerisme ontdekt. hieronder op deze pagina vindt u een beschrijving per strand met een aantal foto’s. Klik op de foto’s voor een vergroting.

Strandvakantie Griekenland boeken

Het kiezen en boeken van een strandvakantie kan heel eenvoudig via het internet. Omdat er een groot aanbod is aan strandvakanties in Griekenland hebben wij de populairste aanbieders voor u op een rijtje gezet:

  • Sunweb – Griekenland strandvakanties: scherp geprijsd
  • Corendon – Goedkope strandvakanties in Griekenland
  • TUI – Grootste aanbod van strandvakanties in Griekenland
  • Suntip – Strandvakanties in Griekenland

Wilt u alle bestemmingen en strandvakanties in Griekenland vergelijken? Ga dan naar de boekingspagina. Kijk voor het kiezen van een Griekenland strandvakantie ook in het overzicht met alle reisorganisaties (zie hoofdmenu). De eerste drie in het overzicht bieden strandvakanties aan naar Aegina. Bekijk ook de last-minute vakanties en de vakanties met eilandhoppen.

De stranden van Aegina

Wilt u een strandvakantie in Griekenland boeken op een wat minder bekende plek, dan is het eiland Aegina een ideale keuze! Lees hieronder meer over de stranden van Aegina:

Strand bij de Kolona

Dit strand ligt op loopafstand van de stad Aegina vlak na de overblijfselen van de tempel van Apollon. Van deze tempel staat nog één zuil (kolona) overeind vandaar de naamgeving. Het is een zandstrand met bomen voor de nodige schaduw en is een hele fijne plek om te zwemmen.

Plakakia

De kustlijn volgend richting het noorden komt u bij het gebied dat Plakakia wordt genoemd. Hier zijn kleine zandstranden en rotsstranden. Dit gebied ligt op fietsafstand van de stad Aegina.

Kamares strand

Aegina strand kamares

Kamares

Nog iets verder naar het noorden ligt het georganiseerde strand Kamares. In de zomermaanden is hier een kantine en gemakkelijke strandstoelen. Dit strand is vooral geliefd voor een strandvakantie in Griekenland met kinderen vanwege de hoge plastic ijsberg in het water waar ze graag opklauteren en weer afspringen. Ook van het watervolleybalnet wordt veel gebruik gemaakt. Het is een zandstrand waarvan een gedeelte met bomen begroeid is.

Prosinemo (bovenwinds)

Dit strand ligt vlak naast het strand Kamares en heeft zijn naam te danken aan de harde noordenwind die er ’s zomers regelmatig voor zorgt dat de stranden aan de noordkant van het eiland veel golfslag hebben. Voor sommigen is dit een reden om als het waait een ander strand op te zoeken maar voor anderen is het juist een reden voor extra plezier. Prosinemo is een zandstrand met hier en daar wat bomen.

Vagia strand op Aegina

Vagia strand

In de zomer is er een kantine en strandstoelen. Voor kleine kinderen zijn er veel strandspelletjes beschikbaar. De kantine wordt gerund door hele aardige dames die ook een simple, goede Griekse maaltijd serveren of een lekker hapje bij de ouzo tegen zeer voordelige prijzen. De kantine is ook ’s avonds open en op warme zomeravonden is het er goed vertoeven.

Zowel Kamares als Prosinemo liggen op een afstand van 4 km van de stad Aegina en zijn bereikbaar met eigen auto of ook heel goed per fiets.

De stranden bij Souvala

De noordelijke kustlijn volgend komt u bij het havenplaatsje Souvala (8 km vanaf Aegina). Rond Souvala zijn er verschillende mooie baaitjes en vlak na het plaatsje is een fijn zandstrand. Souvala is een prachtig dorp en een goede keuze voor een strandvakantie in Griekenland!

Aegina strand Vagia

Vagia

Het strand van Vagia

Langs de hele kustroute zijn kleine zand-en rotsstranden waar het prima zwemmen is. Na nog eens 5 km vanaf Souvala komt u bij het gebied Vagia waar een prachtig zandstrand ligt. Aan het zandstrand van Vagia zijn twee kleine tavernes waar u heerlijk kunt eten. U kunt ook alleen wat drinken en dan gratis gebruik maken van de strandstoelen.

Agia Marina

Vlakbij de tempel van Afaia aan de oostkust van Aegina ligt het plaatsje Agia Marina met een groot zandstrand. Aan dit strand zijn verschillende kantines en eethuisjes. Er worden strandstoelen en waterfietsen verhuurd. ’s Avonds blijven de kantines open en kun je er heerlijk genieten met een drankje aan de zee. Links van het stadje zijn mooie rotspartijen waar je ook heerlijk kunt zwemmen.

Agia Marina Aegina

Agia Marina strand

Agia Marina is een populairebestemming voor een strandvakantie in Griekenland. Het plaatsje ligt 15 km vanaf de stad Aegina en is bereikbaar per bus of met eigen vervoer.

Portes

Ook aan de oostkust ligt het dorpje Portes met een mooi rustig kiezelstrand. Er zijn hier verschillende eethuisjes waar altijd verse vis en salades uit eigen tuin te krijgen zijn. Langs de bergachtige oostkust zijn prachtige baaitjes met kiezelstranden die alleen lopend of met een eigen boot bereikbaar zijn.

De zandstranden van Marathonas 1 en 2

Langs de westkust van Aegina zijn er verschillende kleine zandstranden tot aan het dorpje Marathonas. Dit dorpje ligt aan een groot zandstrand dat ideaal is voor kleine kinderen omdat het water lang ondiep is. ’s Zomers worden er strandstoelen verhuurd en er zijn verschillende eethuisjes waar u ook wat kunt drinken en dan gratis gebruik kunt maken van ligstoelen.

Marathonas strand

Marathonas strand

Het tweede strand van Marathonas ligt vlak na het dorpje. Ook hier zijn in de zomer strandstoelen te huur en er is een kantine die tot vroeg in de avond open blijft. Het is een ruim strand en er wordt hier veel «raketes» gespeeld. Een soort tennisspel met houten bats en tennisballen. Marathonas ligt 5 km vanaf Aegina stad en is bereikbaar per bus of met eigen vervoer. Het is ook heel makkelijk per fiets bereikbaar.

Aeginitissa strand

Vanaf Marathona de kustweg volgend komt u na nog eens 2 km bij het strand Aeginitissa. ’s Zomers is de bar aan de overkant van de weg geopend en zijn er strandstoelen te huur. Er worden verse hamburger en andere snacks geserveerd. Jongeren komen hier graag vanwege de muziek en de gezellige sfeer. Er worden hier ook regelmatig live-concerten gehouden. Aeginitissa is bereikbaar per bus of met eigen vervoer.

Het zandstrand van Klima

Dit zandstrand ligt aan een prachtige baai met dezelfde naam aan de zuidkust van het eiland. In het zomerseizoen zijn er strandstoelen en een kantine. Klima is alleen bereikbaar met eigen vervoer.

Sarpa

Dit strand bereikt u door vlak voor het plaatsje Perdika een zandweg naar links in te slaan. In het zomerseizoen is er een kantine met strandstoelen en rustige muziek. Het strand van Sarpa is alleen bereikbaar met eigen vervoer.

Goedkope strandvakantie Griekenland boeken?

Aanbiedingen